Seite drucken

Očuvanje resursa

.... uz Bramac crijep!

Ušteda CO2 predstavlja jedan od najefikasnijih načina borbe protiv globalnog zagrijavanja a naš crijep daje vrijedan doprinos toj borbi. Za razliku od drugih krovnih materijala, prilikom proizvodnje našeg crijepa je potrebno peći samo cement koji uzima 20% udjela.

Manji utrošak energije

Pojedini krovni materijali zahtijevaju u procesu proizvodnje intenzivan utrošak energije. Nasuprot njima, Bramac crijep se proizvodi na način koji posebno štedi prirodne resurse. Sve što je nakon oblikovanja potrebno jeste nekoliko sati sušenja na temperaturi od 60°C. Nakon toga crijep sam tokom skladištenja postaje sve čvršći.

Protiv kiselih kiša

Zahvaljujući veoma niskom utrošku energije u cjelokupnom proizvodnom procesu crijepa, oslobađa se i znatno manja količina sumpornog i azotnog oksida. To znači da svaki Bramac krov/crijep pomaže i u zaštiti naših "zelenih pluća".

Manji rizik od fine, sitne prašine

Također je i stepen rizika od fine, sitne prašine u odnosu na druge raširene krovne materijale iznenađujuće pozitivan. A što je koncentracija fine, sitne prašine manja to je i kvalitet života bolji. 

Referentni objekti
Kada bi poredali sve do sada u Bramac-u proizvedene crjepove, okružili bi Zemlju oko ekvatora 39 puta.Ovdje možete naći mali izbor referentnih objekata.
Krovni simulator
Poznata Vam je situacija: Pitate se koja fasada odgovara uz Vaš krov? Pomoću našeg krovnog simulatora već sada možete provjeriti
Koliko košta Vaš krov?
Želite li znati koliko će Vas koštati pokrov? Na pravom ste mjestu! Sa samo nekoliko podataka možemo Vam izračunati okvirne troškove materijala. Naravno, možete i zatražiti besplatnu i neobavezujuću specifikaciju.

Centrala

Bramac Krovni Sistemi d.o.o

Skenderija 5/ III

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

Tel: 033 266 340

Fax: 033 213 211

e-mail: bramacbih(at)bramac.com

Web: bramac.ba

Za Vas smo dostupni: od ponedeljka do petka od 8.00 h do 16:30 h

Kontakt formular

molimo odaberite Vaš kontakt