Seite drucken

Zaštita okoliša

Bramac i zaštita okoliša

Svijest o okolišu

Uprkos dugogodišnjoj raspravi o "zaštiti okoliša", opterećenje zraka, tla i voda štetnim tvarima i dalje nesmetano se povećava... nasuprot tome, Bramac ne govori, već djeluje. A postoje mnogi primjeri aktivnog djelovanja u zaštiti okoliša:

U logistici

  • Bramac-ov koncept odlaganja otpada predviđa i prebacivanje transporta cementa s ceste na željezničke tračnice.
  • Bramac je od prvog trenutka nosilac licence ARA,  pa je tako od početka osigurao ekološko zbrinjavanje i reciklažu štedljivo korištenog materijala za pakovanje.

U komunikaciji

  • Od prije 15 godina u Bramac-u djeluje „radna grupa okoliš“, koja provjerava sve projekte firme na njihovu ekološku prihvatljivost.
  • Svi uposleni redovno se informišu o najnovijim aktivnostima zaštite okoliša te stručno školuju, a funkcije odgovornih osoba za okoliš i zbrinjavanje otpada popunjene su kvalificiranim osobama.

U proizvodnji

  • U proizvodnji crjepova koriste se isključivo sirovine visoke kvalitete – pijesak, vapno i glinica, pečeni u portland cement, kao i voda.
  • Potrebna energija i emisije u proizvodnji znatno su manji nego kod drugih pokrovnih materijala: betonski crjepovi velikog formata prema studiji austrijskog Instituta za građevinsku biologiju i ekologiju postižu posebno niske vrijednosti u pogledu korištenja neobnovljivih izvora energije, pojačanja stakleničkog efekta te stvaranja "kiselih kiša".
  • Vlastita postrojenja za recikliranje otpadnih voda u svim tvornicama garantuju skoro 100%-tno ponovno korištenje vode.
  • Otpad u proizvodnji koji se odlaže na vlastitim deponijima, smanjio se za 50% u odnosu na 1990. godinu.
Referentni objekti
Kada bi poredali sve do sada u Bramac-u proizvedene crjepove, okružili bi Zemlju oko ekvatora 39 puta.Ovdje možete naći mali izbor referentnih objekata.
Krovni simulator
Poznata Vam je situacija: Pitate se koja fasada odgovara uz Vaš krov? Pomoću našeg krovnog simulatora već sada možete provjeriti
Koliko košta Vaš krov?
Želite li znati koliko će Vas koštati pokrov? Na pravom ste mjestu! Sa samo nekoliko podataka možemo Vam izračunati okvirne troškove materijala. Naravno, možete i zatražiti besplatnu i neobavezujuću specifikaciju.

Centrala

Bramac Krovni Sistemi d.o.o

Skenderija 5/ III

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

Tel: 033 266 340

Fax: 033 213 211

e-mail: bramacbih(at)bramac.com

Web: bramac.ba

Za Vas smo dostupni: od ponedeljka do petka od 8.00 h do 16:30 h

Kontakt formular

molimo odaberite Vaš kontakt